Preinscripció

PROCESSOS DE PREINSCRIPCIÓ OBERTS ACTUALMENT:

 • Cursos ordinaris extensius anuals d’anglès, francès i alemany (del 31 d’agost al 5 de setembre a les 15 h) PREINSCRIPCIÓ TANCADA 
 • Cursos especials anuals i de 1r quadrimestre d’anglès, francès, japonès i català C2 (del 5 de setembre a les 18 h i fins al final de setembre o esgotar places) PREINSCRIPCIÓ TANCADA

Abans de continuar llegint més avall, caldria que decidíssiu quina tipologia de curs us interessa més: cursos ordinaris o cursos especials. Accediu al document Diferències entre cursos ordinaris vs. cursos especials per entendre’n la diferència i poder triar quin és el vostre tipus de curs. Sapigueu però que, si voleu i els horaris són compatibles, podeu fer-ne dels dos tipus a la vegada.

Un cop decidit el tipus de curs al qual us voleu preinscirure, és important que sapigueu que el procés més decisiu de tots quan un s’apunta a l’EOI és probablement la preinscripció. Cal fer-ho al moment que toca i fer-ho ben fet si un vol optar a tenir una plaça.

En aquest apartat del nostre web on sou ara trobareu els processos de preinscripció a les diferents tipologies de cursos que oferim a l’EOI Cornellà, explicats, amb enllaços a guies d’orientació, enllaços als aplicatius… Com que sabem que hi ha molta informació, hem creat unes petites guies visuals que, de manera resumida, recullen els punts més importants de la pàgina d’informació sobre el procés més amunt, tot i que aquests documents de resum no us eximeixen de llegir tota la informació que s’explicita més avall.

Ara sí, accediu aquí sota a l’apartat de preinscripció dels cursos que us interessen.

PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ DE CURSOS ORDINARIS 

 • Cursos ordinaris d’anglès, de francès i alemany (cursos extensius anuals): entre el 31 d’agost  i el 5 de setembre (fins a les 15 h). PREINSCRIPCIÓ TANCADA. 

La preinscripció per als estudis ordinaris de les EOI es fa telemàticament en un aplicatiu que trobareu més avall.


OBSERVACIONS INICIALS SOBRE EL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ A CURSOS ORDINARIS

Abans de res, és important entendre que, davant els milers d’alumnes que us voleu apuntar a l’EOI, la responsabilitat de tot el procés recau damunt vostre: és l’alumnat qui ha de conèixer el calendari de preinscripció, saber quan s’ha d’entrar a l’aplicatiu per apuntar-se, esbrinar si us ha tocat plaça o no… És a dir, és MOLT important que llegiu tota la informació que trobareu al web sobre el procés de preinscripció i matrícula i que en seguieu les instruccions al peu de la lletra.

És, doncs, d’una gran importància:

 • Conèixer el calendari del procés
 • Llegir tota la informació sobre el desenvolupament del procés (de l’inici al final!)
 • Esbrinar en quin aplicatiu has de fer la preinscripció telemàtica
 • Recordar l’usuari i la contrasenya d’accés a l’aplicatiu

EL PROCÉS EXPLICAT

Si no coneixeu el procés de preinscripció i matrícula dels cursos ordinaris de l’escola oficial d’idiomes us convidem a llegir alguns documents imprescindibles. Abans de fer la preinscripció és important llegir totes les instruccions que hi ha a la pàgina d’informació general sobre el procés de preinscripció unificada del Dept. d’Educació i tenir molt presents els terminis, els dies en què us caldrà consultar l’aplicatiu per saber si heu estat admesos per a fer el test d’anivellament o per saber si heu obtingut plaça i el dia i hora que us ha estat assignat per formalitzar la matrícula telemàtica.

L’escola no us contactarà directament: haureu de consultar l’aplicatiu vosaltres mateixos, en els dies marcats pel calendari del procés, el web per a veure les assignacions i convocatòries. No us enviarem cap mail sobre dates ni us recordarem el següent pas a realitzar ni us enviarem recordatories de res. Heu de ser VOSALTRES proactivament qui controleu i seguieu l’estat de la vostra preinscripció. No seguir les passes del procés d’acord amb el calendari, no presentar-se el dia i hora assignats a fer test d’anivellament, no presentar la documentació requerida o no fer-ho adequadament, o no fer el pagament de la taxa en el període assignat implica la pèrdua d’una possible plaça.

L’escola gestionarà la matricula telemàtica en els dies previstos en el calendari marcat pel Departament d’Educació; en cas que restin vacants, aquestes s’assignaran a les persones que hagin estat seleccionades també per sorteig per a formar part de les llistes d’espera i que també es matricularan telemàticament. Si, tot i això, segueixen restant places vacants, l’escola podrà convocar un nou període de preinscripció per a aquestes vacants amb criteris establerts per la pròpia escola i recollits a les Normes d’Organització i Funcionament del Centre, aprovades per Consell Escolar. Aquesta convocatòria es publicarà al web de l’escola a la secció de notícies i s’hi explicitaran les vacants, els criteris de prioritat i les instruccions de sol·licitud.


US HEU DE PREINSCRIURE PER A UN NIVELL CONCRET O US CAL FER UN TEST DE NIVELL?

SÍ QUE EM CAL FER UN TEST: si teniu certs coneixements de l’idioma però no sabeu exactament en quin nivell esteu, us cal un test d’anivellament, tot i que les nocions que en tingueu siguin poques; per bàsics que siguin els vostres coneixements, cal fer una prova per determinar quin curs és el curs més adient per a vosaltres. Aquí teniu tota la informació sobre el test de nivell.

Per tant, a l’aplicatiu de preinscripció trieu “TEST DE NIVELL” (no trieu cap nivell concret) i veureu que un cop acabada la preinscripció podreu accedir al test d’anivellament online immediatament.

NO EM CAL FER EL TEST D’ANIVELLAMENT:

 • si començo un idioma des de zero.
 • si tinc un certificat que us eximeix de fer el test de nivell: vegeu Exempcions 

Si teniu algun dubte sobre el certificat que teniu, contacteu-nos a info@eoicornella.cat per assessorar-vos.


APLICATIU DE PREINSCRIPCIÓ 

Per tal d’ajudar-vos en el procés, aquí us deixem dos tutorials per acompanyar-vos en el procés. Feu clic aquí per accedir-hi.


EL PROCÉS PAS A PAS

1. TRIA IDIOMA, ESCOLA I NIVELL: Un cop accediu a l’aplicatiu de preinscripció de més amunt, una de les primeres passes en el procés és:

 • si disposeu d’un certificat vàlid que acrediti el nivell que teniu (vegeu Exempcions en aquesta pàgina per saber si disposeu d’un certificat vàlid que us eximeix de fer el test), ja podreu triar el nivell que us interessa i podreu escollir els horaris d’aquell nivells que més us convinguin a les escoles que hàgiu triat. En els propers dies l’administració revisarà el certificat que hàgiu al·legat per no fer el test d’anivellament.
 • o bé fer test d’anivellament. En aquest cas, fareu la preinscripció, sol·licitareu fer un test d’anivellament (per tant, NO trieu cap nivell en concret) i fareu el test en línia al mateix moment de fer la preinscripció. Un cop acabat, ja sabreu quin nivell se us ha assignat.

2. TRIA D’HORARIS: Si teniu un certificat que us indica a quin nivell heu de preinscriure-us, ja haureu pogut triar el nivell, les escoles i els horaris en què s’ofereixi el nivell que us interessa.

En cas d’haver fet el test d’anivellament, us haureu d’esperar al dia 12 i fins al 14 de setembre per poder triar els horaris que us interessin a les escoles on us heu preinscrit. Per fer això haureu d’accedir a l’aplicatiu de preinscripció per als cursos ordinaris.

3. SORTEIG DE PLACES: Consulteu a l’aplicatiu de preinscripció per als cursos ordinaris el dia 14 de setembre a les 20 h si heu estat:

 • ADMÈS: ja podeu realitzar la matrícula en línia directa que trobareu dins mateix de l’aplicatiu. Només teniu 48 hores per realitzar els pagaments de les taxes o bé perdreu la plaça. Consulteu l’apartat Matrícula de cursos ordinaris.
 • LLISTA D’ESPERA: us haureu de connectar a l’aplicatiu al dia i hora indicats en el mateix aplicatiu per mirar d’aconseguir alguna plaça sobrant (si n’hi ha). Connecteu -vos a l’aplicatiu el dia i hora assigants i, si hi ha encara places i podeu optar a una d’elles, ja podeu realitzar la matrícula en línia directa que trobareu dins mateix de l’aplicatiu. Només teniu 48 hores per realitzar els pagaments de les taxes o bé perdreu la plaça. Consulteu l’apartat Matrícula de cursos ordinaris si teniu algun dubte.
 • NO ADMÈS: l’única opció que us queda és apuntar-vos a l’aplicatiu de vacants que trobareu a l’apartat de matrícula o bé mirar de preinscriure-us a un curs especial (per al qual no hi ha llistes d’espera ni sortejos).

Nota: si teniu dubtes o incidències amb la preinscripció telemàtica podeu fer-nos un correu electrònic a info@eoicornella.cat

EL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA DE CURSOS ESPECIALS  

L’oferta de cursos i la preinscripció per als cursos especials es fa en els períodes següents:

 • Per als cursos especials anuals i de 1r quadrimestre: PREINSCRIPCIÓ TANCADA
 • Per als cursos especials de 2n quadrimestre: a partir de mitjan gener i fins a començar cursos al febrer. 

Els cursos que s’ofereixen aquest curs són: 

 • cursos d’actualització lingüística i conversa d’anglès de nivell A2 a nivell C1
 • curs d’actualització lingüística i conversa de francès de nivell B2+
 • cursos de preparació de la prova oficial B1, B2 i 1 C1 d’anglès
 • mòduls 1 i 2 de japonès
 • curs de preparació de la prova oficial de nivell C2 de català

Espereu a la data d’inici de la preinscripció per veure horaris, calendari, preus…

EL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ EXPLICAT

A continuació trobareu explicat el procés de preinscripció per als cursos especials, que és un procés més simple que el de cursos ordinaris perquè és l’escola mateixa la que ho gestiona tot i, per tant, no hi ha ni cues ni sortejos.

1. A partir de la data en què s’obre la preinscripció per als cursos especials, consulteu l’oferta de cursos especials i trieu l’idioma i el curs que us pot interessar a la taula que trobareu més avall amb l’oferta.

2. Decidiu si us cal fer un test de nivell o si ja podeu fer la preinscripció i matrícula directa:

a) Si no sabeu quin nivell teniu, a la taula de cursos ofertats, veureu un enllaç per fer un test d’anivellament i, un cop sapiguem quin nivell teniu, ja podreu procedir a la preinscripció.

b) Si disposeu d’un certificat que acrediti el nivell que teniu (d’acord amb el que s’especifica al document Em cal fer el test d’anivellament?, si sou alumne/a actual o si voleu fer un curs d’introducció (per als quals no cal test d’anivellament), podreu fer la preinscripció i matrícula directa.

3. Un cop tingueu clar si us cal fer test d’anivellament o si podeu fer la preinscripció i matrícula directa, aneu a la taula amb l’oferta de cursos especials 22/23 que trobareu més avall i a la columna “Requeriments d’accés” podreu fer clic damunt de: preinscripció i matrícula directa o test d’anivellament.

En cas de dubte o dificultat a l’hora de fer la preinscripció, el test d’anivellament o per a qualsevol consulta o incidència, ens podeu enviar un missatge de correu electrònic a: info@eoicornella.cat.

OFERTA DE CURSOS ESPECIALS 2022/2023  (a partir del 5 de setembre a les 18 h i fins a esgotar places) PREINSCRIPCIÓ TANCADA

Feu clic damunt la taula amb els cursos especials per veure’n l’oferta, els horaris, el calendari, els preus… i accedir al test de nivell o a la preinscripció directa.

 


La documentació que us caldrà per completar la preinscripció la trobareu especificada al mateix aplicatiu de preinscripció. 

En cas de dubte o dificultat a l’hora de fer la preinscripció, el test d’anivellament o per a qualsevol consulta o incidència, ens podeu enviar un missatge de correu electrònic a: info@eoicornella.cat.


Professorat i estudiants universitaris: Alguns dels cursos anteriors estan reconeguts com a activitats de formació permanent per al professorat (consulteu la secció “formació de professorat“) i com a crèdits de lliure elecció per a universitaris (consulteu la gestió acadèmica de les vostres facultats). En qualsevol cas, en acabar el curs es rep un certificat d’assistència i aprofitament del curs realitzat si reuniu els requisits per a la certificació.

PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA PER ALS CURSOS D’ESTIU (PROCÉS TANCAT) 

Us presentem les línies bàsiques de la nova proposta:

 • cursos del 4 al 22 de juliol
 • anglès, francès, alemany i japonès
 • torn de matí (60 hores) de 10 h a 14 h
 • modalitat presencial

A continuació trobareu tot el detall de la proposta (diomes i nivells, horaris, preus…) així com el procés de preinscripció i matrícula explicats. Llegiu amb atenció tota la informació a continuació si us plau.

1. Consulteu l’oferta de cursos d’estiu i trieu l’idioma i el curs que us pot interessar. Vegeu l’oferta de cursos d’estiu aquí.

2. Continueu el procés de preinscripció d’acord amb la vostra situació: 

a) Si no sabeu quin nivell teniu, us farem un test d’anivellament i, un cop sapiguem quin nivell teniu, ja podreu procedir a la preinscripció.

b) Si disposeu d’un certificat que acrediti el nivell que teniu, si sou alumne/a actual o si voleu fer un curs d’introducció (per als quals no cal test d’anivellament), podreu fer la preinscripció directament (al punt 3 de més avall).

Consulteu aqui la guia: Em puc preinscriure i matricular directament o em cal fer el test d’anivellament?

3. Un cop tingueu clar si us cal fer test d’anivellamet o si podeu fer la preinscripció i matrícula directa, torneu a la taula amb l’oferta de cursos d’estiu i a l’extrem dret de la taula podreu fer clic damunt de: preinscripció i matrícula directa o test d’anivellament.

En cas de dubte o dificultat a l’hora de fer la preinscripció, el test d’anivellament o per a qualsevol consulta o incidència, ens podeu enviar un missatge de correu electrònic a: info@eoicornella.cat.