Preinscripció

PROCESSOS DE PREINSCRIPCIÓ OBERTS ACTUALMENT:

 • Cursos intensius d’estiu

Abans de continuar llegint més avall i consultar l’apartat de cursos que més us interessa, és important que sapigueu que el procés més decisiu de tots quan un s’apunta a l’EOI és probablement la preinscripció. Cal fer-ho al moment que toca i fer-ho ben fet si un vol optar a tenir una plaça.

En aquest apartat del nostre web on sou ara trobareu els processos de preinscripció a les diferents tipologies de cursos que oferim a l’EOI Cornellà, explicats, amb enllaços a guies d’orientació, enllaços als aplicatius…

PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA DE CURSOS ORDINARIS 

La preinscripció per als estudis ordinaris de les EOI es fa telemàticament en els períodes següents:

 • Cursos ordinaris d’anglès, de francès i alemany (cursos extensius anuals): entre el 31 d’agost  i el 3 de setembre de 2021 (fins a les 14 h).

OBSERVACIONS INICIALS SOBRE EL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ A CURSOS ORDINARIS

Abans de res, és important entendre que, davant els milers d’alumnes que us voleu apuntar a l’EOI, la responsabilitat de tot el procés recau damunt vostre: és l’alumnat qui ha de conèixer el calendari de preinscripció, saber quan s’ha d’entrar a l’aplicatiu per apuntar-se, esbrinar si us ha tocat plaça o no… És a dir, és MOLT important que llegiu tota la informació que trobareu al web sobre el procés de preinscripció i matrícula i que en seguieu les instruccions al peu de la lletra.

És, doncs, d’una gran importància:

 • Conèixer el calendari del procés
 • Llegir tota la informació sobre el desenvolupament del procés (de l’inici al final!)
 • Esbrinar en quin aplicatiu has de fer la preinscripció telemàtica
 • Recordar l’usuari i la contrasenya d’accés a l’aplicatiu

EL PROCÉS EXPLICAT

Si no coneixeu el procés de preinscripció i matrícula dels cursos ordinaris de l’escola oficial d’idiomes us convidem a llegir alguns documents imprescindibles. Abans de fer la preinscripció és important llegir totes les instruccions que hi ha a la pàgina d’informació general sobre el procés de preinscripció unificada del Dept. d’Educació i tenir molt presents els terminis, els dies en què us caldrà consultar l’aplicatiu per saber si heu estat admesos per a fer el test d’anivellament o per saber si heu obtingut plaça i el dia i hora que us ha estat assignat per formalitzar la matrícula telemàtica.

Com que sabem que hi ha molta informació, hem creat unes petites guies visuals que, de manera resumida, recullen els punts més importants de la pàgina d’informació sobre el procés més amunt, tot i que aquests documents de resum no us eximeixen de llegir tota la informació que s’explicita més amunt.

L’escola no us contactarà directament: haureu de consultar l’aplicatiu vosaltres mateixos, en els dies marcats pel calendari del procés, el web per a veure les assignacions i convocatòries. No us enviarem cap mail sobre dates ni us recordarem el següent pas a realitzar ni us enviarem recordatories de res. Heu de ser VOSALTRES proactivament qui controleu i seguieu l’estat de la vostra preinscripció. No seguir les passes del procés d’acord amb el calendari, no presentar-se el dia i hora assignats a fer test d’anivellament, no presentar la documentació requerida o no fer-ho adequadament, o no fer el pagament de la taxa en el període assignat implica la pèrdua d’una possible plaça.

L’escola gestionarà la matricula telemàtica en els dies previstos en el calendari marcat pel Departament d’Educació; en cas que restin vacants, aquestes s’assignaran a les persones que hagin estat seleccionades també per sorteig per a formar part de les llistes d’espera i que també es matricularan telemàticament. Si, tot i això, segueixen restant places vacants, l’escola podrà convocar un nou període de preinscripció per a aquestes vacants amb criteris establerts per la pròpia escola i recollits a les Normes d’Organització i Funcionament del Centre, aprovades per Consell Escolar. Aquesta convocatòria es publicarà al web de l’escola a la secció de notícies i s’hi explicitaran les vacants, els criteris de prioritat i les instruccions de sol·licitud.


US HEU DE PREINSCRIURE PER A UN NIVELL CONCRET O US CAL FER UN TEST DE NIVELL?

SÍ QUE EM CAL FER UN TEST: si teniu certs coneixements de l’idioma però no sabeu exactament en quin nivell esteu, us cal un test d’anivellament, tot i que les nocions que en tingueu siguin poques; per bàsics que siguin els vostres coneixements, cal fer una prova per determinar quin curs és el curs més adient per a vosaltres. Aquí teniu tota la informació sobre el test de nivell.

Per tant, a l’aplicatiu de preinscripció trieu “TEST DE NIVELL” (no trieu cap nivell concret) i no us oblideu de consultar a l’aplicatiu on us preinscriviu si heu estat admesos a fer el test de nivell. 

NO EM CAL FER EL TEST D’ANIVELLAMENT:

 • si començo un idioma des de zero.
 • si tinc un certificat que us eximeix de fer el test de nivell: vegeu Exempcions 

Si teniu algun dubte sobre el certificat que teniu, contacteu-nos a info@eoicornella.cat per assessorar-vos.


APLICATIU DE PREINSCRIPCIÓ 


EL PROCÉS PAS A PAS

1. Un cop feta la preinscripció, una de les primeres passes en el procés és, per a tothom qui heu demanat fer test d’anivellament, serà realitzar-lo. En el cas d’anglès, fareu el test en línia. En el cas del francès i l’alemany, es realitzarà un sorteig per determinar qui pot fer el test de nivell.

2. Consulteu a l’aplicatiu de preinscripció si heu estat admesos al test de nivell en la data que es publica segons el calendari del procés i mireu quina escola se us ha assignat per a fer la prova. Seguidament, consulteu el web de l’escola per esbrinar el dia i hora que heu estat convocats.

Resultat del sorteig de places a fer el test d’anivellament (publicació: 06/09/2021)

3. Consulteu a l’aplicatiu de preinscripció (publicació: 15/09/2021 a les 20 h) si heu estat:

 • ADMÈS: ja podeu realitzar la matrícula en línia directa que trobareu dins mateix de l’aplicatiu. Consulteu l’apartat Matrícula de cursos ordinaris si teniu algun dubte.
 • LLISTA D’ESPERA: us haureu de connectar a l’aplicatiu al dia i hora indicats en el mateix aplicatiu per mirar d’aconseguir alguna plaça sobrant (si n’hi ha). En cas que pugueu optar a una plaça, ja podeu realitzar la matrícula en línia directa que trobareu dins mateix de l’aplicatiu. Consulteu l’apartat Matrícula de cursos ordinaris si teniu algun dubte.
 • NO ADMÈS: l’única opció que us queda és apuntar-vos a l’aplicatiu de vacants que trobareu més avall o bé mirar de preinscriure-us a un curs especial (per al qual no hi ha llistes d’espera ni sortejos).

4. En cas de ser NO ADMÈS podeu mirar d’accedir a alguna plaça vacants (si n’hi ha) mitjançant aquest aplicatiu: aplicatiu de places vacants de cursos ordinaris

Nota: si teniu dubtes o incidències amb la preinscripció telemàtica podeu fer-nos un correu electrònic a info@eoicornella.cat.

PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA DE CURSOS ESPECIALS (PROCÉS TANCAT) 

L’oferta de cursos i la preinscripció per als cursos especials es fa en els períodes següents:

 • Per als cursos especials anuals i de 1r quadrimestre: a partir del 6 de setembre a les 18 h i fins a esgotar places. .
 • Per als cursos especials de 2n quadrimestre: a partir de mitjan gener i fins a començar cursos al febrer. 

EL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ EXPLICAT

A continuació trobareu explicat el procés de preinscripció per als cursos especials, que és un procés més simple que el de cursos ordinaris perquè és l’escola mateixa la que ho gestiona tot i, per tant, no hi ha ni cues ni sortejos.

1. Consulteu l’oferta de cursos especials i trieu l’idioma i el curs que us pot interessar a la taula que trobareu més avall amb l’oferta.

2. Decidiu si us cal fer un test de nivell o si ja podeu fer la preinscripció directament:

a) Si no sabeu quin nivell teniu, us farem un test d’anivellament i, un cop sapiguem quin nivell teniu, ja podreu procedir a la preinscripció.

b) Si disposeu d’un certificat que acrediti el nivell que teniu (d’acord amb el que s’especifica al document Em cal fer el test d’anivellament?, si sou alumne/a actual o si voleu fer un curs d’introducció (per als quals no cal test d’anivellament), podreu fer la preinscripció directament (al punt 3 de més avall).

3. Un cop tingueu clar si us cal fer test d’anivellamet o si podeu fer la preinscripció i matrícula directa, aneu a la taula amb l’oferta de cursos especials 21/22 i a l’extrem dret de la taula (a la columna “Requeriments d’accés”) podreu fer clic damunt de: preinscripció i matrícula directa o test d’anivellament.

En cas de dubte o dificultat a l’hora de fer la preinscripció, el test d’anivellament o per a qualsevol consulta o incidència, ens podeu enviar un missatge de correu electrònic a: info@eoicornella.cat.

OFERTA DE CURSOS ESPECIALS 2021/2022 

Feu clic damunt la taula amb els cursos especials per veure’n l’oferta, els horaris, el calendari, els preus…i accedir al test de nivell o a la preinscripció directa.OFERTA OBERTA

 


La documentació que us caldrà per completar la preinscripció la trobareu especificada al mateix aplicatiu de preinscripció. 

En cas de dubte o dificultat a l’hora de fer la preinscripció, el test d’anivellament o per a qualsevol consulta o incidència, ens podeu enviar un missatge de correu electrònic a: info@eoicornella.cat.


Alumnes actuals de l’EOI de Cornellà i antics alumnes del curs passat: Per acord del Consell Escolar es reservarà un nombre de places per als alumnes actuals d’altres cursos de l’EOI de Cornellà de Llobregat i els exalumnes de l’estiu i curs escolar immediatament anteriors a l’actual.

Professorat i estudiants universitaris: Alguns dels cursos anteriors estan reconeguts com a activitats de formació permanent per al professorat (consulteu la secció “formació de professorat“) i com a crèdits de lliure elecció per a universitaris (consulteu la gestió acadèmica de les vostres facultats). En qualsevol cas, en acabar el curs es rep un certificat d’assistència i aprofitament del curs realitzat si reuniu els requisits per a la certificació.

PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA PER ALS CURSOS D’ESTIU (PROCÉS OBERT) 

Us presentem les línies bàsiques de la nova proposta:

 • cursos del 4 al 22 de juliol
 • anglès, francès, alemany i japonès
 • torn de matí (60 hores) de 10 h a 14 h
 • modalitat presencial

A continuació trobareu tot el detall de la proposta (diomes i nivells, horaris, preus…) així com el procés de preinscripció i matrícula explicats. Llegiu amb atenció tota la informació a continuació si us plau.

1. Consulteu l’oferta de cursos d’estiu i trieu l’idioma i el curs que us pot interessar. Vegeu l’oferta de cursos d’estiu aquí.

2. Continueu el procés de preinscripció d’acord amb la vostra situació: 

a) Si no sabeu quin nivell teniu, us farem un test d’anivellament i, un cop sapiguem quin nivell teniu, ja podreu procedir a la preinscripció.

b) Si disposeu d’un certificat que acrediti el nivell que teniu, si sou alumne/a actual o si voleu fer un curs d’introducció (per als quals no cal test d’anivellament), podreu fer la preinscripció directament (al punt 3 de més avall).

Consulteu aqui la guia: Em puc preinscriure i matricular directament o em cal fer el test d’anivellament?

3. Un cop tingueu clar si us cal fer test d’anivellamet o si podeu fer la preinscripció i matrícula directa, torneu a la taula amb l’oferta de cursos d’estiu i a l’extrem dret de la taula podreu fer clic damunt de: preinscripció i matrícula directa o test d’anivellament.

En cas de dubte o dificultat a l’hora de fer la preinscripció, el test d’anivellament o per a qualsevol consulta o incidència, ens podeu enviar un missatge de correu electrònic a: info@eoicornella.cat.

PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA 

El professorat en actiu de centres públics, municipals i privats concertats poden sol.licitar un ajut per a participar en un programa per a millorar la seva competència comunicativa en llengua estrangera.

En qualsevol cas, el professorat interessat haurà de seguir el mateix procediment d’accés, preinscripció i matrícula que la resta del públic. En el moment de la preinscripció, caldrà manifestar l’interès per acollir-se al programa PIA+ i assegurar-se que es compleixen tots els requisits per poder beneficiar-se’n. Podeu consultar les condicions, procediments i tràmits i a realitzar aquí.