Preinscripció

Preinscripció per a les diferents modalitats de cursos de l’EOI de Cornellà de Llobregat

PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA DE CURSOS ORDINARIS (PROCÉS TANCAT FINS SETEMBRE 2020)

La preinscripció per als estudis ordinaris de les EOI es fa telemàticament en els períodes següents:

 • Cursos ordinaris d’anglès, de francès i alemany (cursos anuals i flexibilitzats de 1r quadrimestre): entre el 31 d’agost  i el 3 de setembre de 2020 (fins a les 15 h).
 • Cursos ordinaris flexibilitzats d’alemany de 2n quadrimestre : del 20 (a les 9 h) al 22 de gener de 2020 (fins a les 23.59 h)

EL PROCÉS EXPLICAT

Si no coneixeu el procés de preinscripció i matrícula dels cursos ordinaris de l’escola oficial d’idiomes us convidem a llegir 2 documents interessants: 

Abans de fer la preinscripció és important llegir totes les instruccions que hi ha a la pàgina de l’aplicatiu de preinscripció i tenir molt presents els terminis, els dies en què us caldrà consultar l’aplicatiu per saber si heu estat admesos per a fer el test d’anivellament o per saber si heu obtingut plaça i el dia i hora que us ha estat assignat per formalitzar la matrícula telemàtica. L’escola no us contactarà directament: haureu de consultar l’aplicatiu vosaltres mateixos, en els dies marcats pel calendari del procés, el web per a veure les assignacions i convocatòries. No presentar-se el dia i hora assignats implica la pèrdua del dret a fer test d’anivellament.

L’escola gestionarà la matricula telemàtica en els dies previstos en el calendari marcat pel Departament d’Educació; en cas que restin vacants, aquestes s’assignaran a les persones que hagin estat seleccionades també per sorteig per a formar part de les llistes d’espera i que també es matricularan telemàticament. Si, tot i això, segueixen restant places vacants, l’escola podrà convocar un nou període de preinscripció per a aquestes vacants amb criteris establerts per la pròpia escola i recollits a les Normes d’Organització i Funcionament del Centre, aprovades per Consell Escolar. Aquesta convocatòria es publicarà al web de l’escola a la secció de notícies i s’hi explicitaran les vacants, els criteris de prioritat i les instruccions de sol·licitud.


US HEU DE PREINSCRIURE PER A UN NIVELL CONCRET O US CAL FER UN TEST DE NIVELL?

SÍ QUE EM CAL FER UN TEST: si teniu certs coneixements de l’idioma però no sabeu exactament en quin nivell esteu, us cal un test d’anivellament, tot i que les nocions que en tingueu siguin poques; per bàsics que siguin els vostres coneixements, cal fer una prova per determinar quin curs és el curs més adient per a vosaltres. 

Per tant, a l’aplicatiu de preinscripció trieu “TEST DE NIVELL” (no trieu cap nivell concret) i no us oblideu de consultar a l’aplicatiu on us preinscriviu si heu estat admesos a fer el test de nivell.

NO EM CAL FER EL TEST  D’ANIVELLAMENT:

 • si començo un idioma des de zero.
 • si tinc un certificat que us eximeixen de fer el test de nivell: vegeu Exempcions 

Si teniu algun dubte sobre el certificat que teniu, contacteu-nos a info@eoicornella.cat per assessorar-vos.


APLICATIU DE PREINSCRIPCIÓ 

Nota: si teniu dubtes o incidències amb la preinscripció telemàtica podeu fer-nos un correu electrònic a info@eoicornella.cat o bé podeu dirigir-vos a qualsevol EOI (us aconsellem mirar abans els horaris d’atenció al públic de cada escola).

PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA DE CURSOS ESPECIALS (PROCÉS TANCAT FINS SETEMBRE 2020)

OFERTA DE CURSOS ESPECIALS

Feu clic damunt el quadre de cursos especials per veure’n l’oferta, els horaris, el calendari, els preus…OFERTA TANCADA

EL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ EXPLICAT

La preinscripció per als cursos especials es fa en els períodes següents:

 • Per als cursos especials anuals: a partir del 6 de setembre i fins a esgotar places 
 • Per als cursos especials de 2n quadrimestre: a partir de mitjan gener. 

A continuació trobareu explicat el procés de preinscripció per als cursos especials, que és un procés més simple que el de cursos ordinaris perquè és l’escola mateixa la que ho gestiona tot i, per tant, no hi ha ni cues ni sortejos. El primer pas del procés de presinscripció i posterior matrícula als cursos especials és respondre a una pregunta:

US CAL FER UN TEST DE NIVELL?

SÍ QUE EM CAL FER UN TEST: si teniu certs coneixements de l’idioma però no sabeu exactament en quin nivell esteu, us cal un test d’anivellament, tot i que les nocions que en tingueu siguin poques; per bàsics que siguin els vostres coneixements, cal fer una prova per determinar quin curs és el curs més adient per a vosaltres. La prova consisteix a:

 • Test de preguntes d’opció múltiple que avalua l’ús de la llengua. La dificultat de les preguntes augmenta progressivament i els candidats les hauran d’anar responent fins arribar a preguntes que estan per sobre del seu nivell. Aquesta part es fa en línia.
 • Redacció (expressió escrita). Aquesta part es fa en línia.
 • Entrevista breu (expressió oral). Aquesta part es fa presencialment a l’escola. Per fer l’entrevista oral cal identificar-se amb el DNI.

Un cop fetes les dues primeres parts en línia, l’aplicatiu de preinscripció us oferirà  les dates disponibles per venir a l’escola a fer l’entrevista oral. El dia de la prova oral, una vegada completat el test d’anivellament, haureu de formalitzar el pagament del curs i ja estareu matriculats.

APLICATIU PER FER EL TEST DE NIVELL     aquí

Per accedir a l’aplicatiu de test de nivell TANCAT


NO EM CAL FER EL TEST  D’ANIVELLAMENT:

 • si començo un idioma des de zero (Introducció a l’anglès, rus i japonès mòdul 1).
 • si tinc un certificat o certificació amb qualificació d’APTE de curs ordinari expedit per qualsevol EOI de l’estat espanyol. Només són vàlides les certificacons de l’any actual o l’anterior.
 • si tinc un certificat o certificació de curs intensiu d’estiu amb qualificació d’apte de qualsevol EOI de l’estat espanyol. Només són vàlides les certificacions de l’any actual o l’anterior.
 • si tinc un certificat o certificació amb qualificació d’APTE de curs especial expedit per l’EOI de Cornellà. Només són vàlides les certificacons de l’any actual o l’anterior.
 • si tinc un certificat o certificació d’idioma de qualsevol universitat catalana. Només són vàlides les certificacons de l’any actual o l’anterior.
 • si tinc un certificat dels que hi ha a la taula següent. Només són vàlides les certificacions de l’any actual o l’anterior. (vegeu l’apartat Exempcions al final de la pàgina).

Atenció: no són vàlids els certificats d’escoles d’idiomes i acadèmies privades. Si no trobeu el vostre cas especificat més amunt o teniu algun dubte sobre el certificat que teniu, contacteu-nos a info@eoicornella.cat per assessorar-vos.

En cas que disposeu d’algun d’aquests documents que us eximeixen de fer el test d’anivellament, podreu procedir a la preinscripció i matrícula directa del curs.

APLICATIU DE PREINSCRIPCIÓ ALS CURSOS ESPECIALS SENSE TEST DE NIVELL

Per procedir a l’aplicatiu de preinscripció sense test de nivell i amb matrícula directa, feu clic aquí al damunt.       feu clic aquí al damunt.


Alumnes actuals de l’EOI de Cornellà i antics alumnes del curs passat: Per acord del Consell Escolar es reservarà un nombre de places per als alumnes actuals d’altres cursos de l’EOI de Cornellà de Llobregat i els exalumnes de l’estiu i curs escolar immediatament anteriors a l’actual.

Professorat i estudiants universitaris: Alguns dels cursos anteriors estan reconeguts com a activitats de formació permanent per al professorat (consulteu la secció “formació de professorat“) i com a crèdits de lliure elecció per a universitaris (consulteu la gestió acadèmica de les vostres facultats). En qualsevol cas, en acabar el curs es rep un certificat d’assistència i aprofitament del curs realitzat.


En cas de dubte o dificultat a l’hora de fer la preinscripció o per a qualsevol consulta o incidència, podeu adreçar-vos a la secretaria de la nostra escola (consulteu-ne els horaris al nostre web) i us ajudarem a fer-la o ens podeu enviar un missatge de correu electrònic a: info@eoicornella.cat.

PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA PER ALS CURSOS D’ESTIU

A continuació trobareu explicat el procés de preinscripció i matrícula per als cursos d’estiu. Llegiu amb atenció tota la informació a continuació si us plau.

1. Consulteu l’oferta de cursos d’estiu i trieu l’idioma i el curs que us pot interessar. Vegeu l’oferta de cursos d’estiu aquí.

2. Continueu el procés de preinscripció d’acord amb la vostra situació: Em cal fer el test d’anivellament?

a) Si no sabeu quin nivell teniu, fareu la preinscripció, us farem un test d’anivellament i, un cop sapiguem quin nivell teniu, ja podrem procedir a la matrícula.

b) Si disposeu d’un certificat que acrediti el nivell que teniu (d’acord amb el que s’especifica al document Em cal fer el test d’anivellament?, si sou alumne/a actual o si voleu fer un curs d’introducció (per als quals no cal test d’anivellament), podreu fer la preinscripció i la matrícula directament. 

3. Feu clic al damunt del botó més avall per continuar amb la preinscripció i matrícula directa (si disposeu d’un certificat vàlid que acrediti el vostre nivell) o amb el test d’anivellament, si us cal fer-lo.

En cas de dubte o dificultat a l’hora de fer la preinscripció, el test d’anivellament o per a qualsevol consulta o incidència, ens podeu enviar un missatge de correu electrònic a: info@eoicornella.cat.

PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA 

El professorat en actiu de centres públics, municipals i privats concertats poden sol.licitar un ajut per a participar en un programa per a millorar la seva competència comunicativa en llengua estrangera.

Podeu consultar les condicions i tràmits a realitzar aquí