Curs 2013-2014

Catalonia and the US: A Videoconference with Josh Goldsmith

Una vegada passat l’equador del curs, és el moment perfecte per a llençar-nos a parlar en anglès amb gent d’arreu del món. Aquesta videoconferència forma part del projecte Cicle de videoconferencies amb l’expert que pretén apropar la realitat de fora de l’aula als alumnes de l’EOI de Cornellà de Llobregat. En aquesta ocasió, els alumnes de 1r d’anglès, molts dels quals s’han iniciat en l’aprenentatge d’aquesta llengua aquest any per primera vegada o el reprenien després d’anys d’haver-la estudiat a l’escola, van poder experimentar una interacció real entre ells i en Josh Goldsmith, professor i traductor, dels Estats Unitats. 

MONEY MAKERS

Has tingut mai una idea de negoci que podria fer-te ric? Els nostres alumnes sí. Si vols inspiració per esdevenir el proper Richard Branson, mira aquestes mostres.

Plan d’action pour une EOI verte

Els alumnes de 2n de Francès van proposar uns plans d'acció per a convertir la nostra escola en una escola verda... Us convidem a llegir-ne una proposta i fer-nos arribar els vostres suggeriments!

Present.me

Els alumnes de 1r d’anglès parlen de la seva vida a través d’una eina digital molt útil: “Present.me”. Al mateix temps, podem veure presentacions digitals amb les fotos de la seva infància o viatges i els alumnes explicant-les. Una activitat perfecta per a practicar com parlar del nostre passat i agafar més seguretat en anglès!

Shoes for Africa

La tasca "Shoes for Àfrica" s'emmarca en la cooperació interacional i el voluntarisme i, amb ella, la classe de 3r d'anglès va fer la seva petita aportació a la justícia social del món amb una senzilla però bonica (i, sobretot, significativa) recollida de sabates velles. Vam posar una caixa a la classe i tothom hi va fer una donació. I el treball lingüístic? Tots vam escriure una petita història sobre les sabates (on les vam comprar, quin ens les va regalar, quins indrets i racons del món vam trepitjar amb elles...) i la vam posar, a mode de misstage en una ampolla, dins una de les sabates, perquè la persona que les rebés al final del llarg viatge descobrís qui i quines aventures s'amagaven darrere aquelles sabates.

Aquí teniu el web de l'ONG que ens va inspirar: http://theashefoundation.org/from-us-to-them/

Feu clic al damunt de la foto per veure l’àlbum de la tasca.

 

Shoes for AfricaShoes for Africa

World Press Photo 2013

L'alumnat de 5è d'anglès va visitar l'exposició itinerant World Press Photo 2013 al CCCB de Barcleona i, de totes les fotografies del concurs, va triar-ne una per fer-ne una presentació, utilitzant totes les eines apreses a classes per descriure, analitzar i interpretar fotografies.

Aquí teniu un enllaç al web de l'exposició itinerant:

http://www.worldpressphoto.org/2013-photo-contest

Receptes Communitek

A francès ens agrada fer el primer any un receptari. Aquest any, com que participàvem al programa europeu Grundtvig, la temàtica eren plats típics de la península. Aquesta és una petita mostra del que han fet els alumnes, però n'hi ha moltes més!

Uncovering art

Després de mesos d'estudi i debat sobre art contemporani, l'alumnat de 5è d'anglès va demostrar haver adquirit les habilitats necessàries i desenvolupat el 7è sentit artístic per fer unes esplèndidament generoses i creatives interpretacions d'obres d'art contemporànies. Aquí teniu algunes de les obres proposades (Tanning, Chagall, Turner... entra d'altres artistes):              

Mouth-watering finger- licking recipes

Dins el projecte "Communitek" (del programa europeu Grundtvig) endegat enguany, l'alumnat de 3r d'anglès de cursos ordinaris ha contribuït a una de les tasques d'intercanvi cultural amb els altres 4 països europeus amb receptes típiques de la nostra terra perquè els nostres socis finlandesos, belgues, anglesos i grecs facin un tast de la nostra cultura gastronòmica.